Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gör en anslutning - Sju hemligheter till stora handslag

Gör en anslutning - Sju hemligheter till stora handslag

Det är något de flesta av oss gör ofta.  Vi skakar hand.  Vi skakar hand med långa vänner, med gamla bekanta och med helt nya människor.  Skaka hand här och skaka hand där.  

Jag tog en lektion på college där de lärde oss att skaka hand.   Jag minns att jag vid den tiden - för mer än 20 år sedan - tänkte att alla borde veta hur skakar hand på ett effektivt sätt.  Sedan insåg jag, som jag reflekterade, att jag hade skakat mer än några händer som behövde dessa lektioner.  Jag tänkte då, och håller med nu när min pappa lärde mig grunderna och vikten av goda handslag.

I en stor del av världen är handslaget en del av det första intryck vi gör. Människor tänker på första intryck från en grooming och klänning synvinkel, i affärssituationer öva de vad de kan säga, och de läser ofta böcker för att lära sig vilka typer av frågor att be att förbli äkta och skapa ett positivt första intryck.


Och medan allt detta är viktigt, är det handslaget, ofta förbisett och glömt, det är den första fysiska informationen som andra får om oss i den tidiga delen av ett förhållande.

Med andra ord är handskakningar viktiga.

Och en stark kan göra stor skillnad.

En amerikansk kollega som nu har levt och undervisat i Japan under en tid måste hålla med, för att hon mailade mig och en del av e-postmeddelandet läser:

Nästa vecka är början på skolåret - och jag vill verkligen få mina nya elever till bästa möjliga start. Skulle du vara villig att dela dina tankar om hur man ger ett riktigt bra handslag? Jag har varit borta från USA så länge, och har få möjligheter att träna (även om min bugning har blivit riktigt bra:))

Här är hemligheterna till stora handskakningar, monterade för att svara på hennes allvar.

1.  Börja med ögonkontakt och ett leende. Ett bra handslag handlar inte bara om en fysisk gest, det handlar om att ansluta till den andra personen. Det är en fysisk hälsning och du vill förmedla ditt nöje i hälsning Den andra personen. Det bästa sättet att göra det är med ditt ansikte och dina ögon.

2. Ta tummen. Håll handen öppen och se till att handskakningen blir en handskakning, inte ett finger eller en palmskakning. Detta innebär att få leden av tummen (den nedre leden - vävnaden mellan tummen till pekfingret) inbäddat i leden av tummen. Detta gör att du verkligen kan ha ett fullt handslag.

3. Fast, inte stark. Ett bra handslag är fast men inte överväldigande. Det är inte föregångaren till en brottningsmatch, och det känns inte som en död fisk.  Ville du bli överlämnad eller hälsad med en död fisk?   Det tvivlar jag på!  Gör alltid ditt grepp fast, men gör justeringar baserat på fastheten i den andra personens grepp.

4. Upp och ner, inte fram och tillbaka. Ett bra handslag har en fin upp och ner rörelse, inte en fram och tillbaka, som om du gemensamt försökte såg lite trä. Återigen justera rörelsen till vad som verkar naturligt och bekvämt för den andra personen.

5. Justera varaktighet. Vissa människor föredrar ett långt handslag, andra föredrar dem mycket kortare. Observera den andra personen och justera varaktigheten till situationen, hur väl du känner personen och vad som verkar bekvämt för dem.

6. Tänk på din vänstra hand. Även om det kanske inte är lämpligt i vissa kulturer, använder jag ofta min andra hand för att ta tag i den andra sidan av personens hand eller att röra armen. Denna gest Gör handskakningen varmare och mer personlig. När jag försöker förmedla dessa känslor inkluderar jag min vänstra hand också. Det kanske du också gör.

7. Stäng med ögonkontakt och ett leende. Om leendet och ögonkontakten inte har fortsatt under handslaget, avsluta det på det sättet.

Efter att ha läst om och tänkt på dessa hemligheter flera gånger insåg jag att den djupare nyckeln till handslag (som med många saker i livet) är avsikt.  Håll fokus på den andra personen, och du kommer naturligtvis att göra många av de saker på listan.  Du kommer att göra handskakningen till en naturlig del av din anslutningsprocess.  Du kommer att få ögonkontakt.  Du kommer att le.  Du kommer att ansluta.  Du justerar naturligtvis ditt grepp etc. Du kommer att fokusera på den andra personen.  

Som ledare eller en person som ansvarar för att interagera med kunder på något sätt är värdet av denna färdighet uppenbart. Faktum är dock att ha en stor handskakning är en livsförmåga som vi alla borde odla. Det är viktigt för oss att skapa första intryck och bygga relationer.

Tack till min pappa för att lära mig och tack till Teresa för att ställa mig frågan.

Post a Comment for "Gör en anslutning - Sju hemligheter till stora handslag"