Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ironman Triathlon - Kom Diet Idéer

Ironman Triathlon - Kom Diet Idéer

Träningsdieter kommer i dussintals former och storlekar. Det kommer bara att göra dig galen! Försöker lista ut vad man ska äta och vad man inte ska äta. Speciellt när du börjar göra en seriös träning och du är hungrig när du kommer hem. Jo den goda nyheten är att jag har provat ganska bra alla stora dieter genom åren (och vissa inte så stora)och kan skära ut mycket av gissningar för dig. Och nej, jag har ingen examen i näring. Jag tjänade mina meriter i köket och vid middagsbordet.


Under de första åren hade de flesta av oss Ironman nybörjare ingen aning om dieter. De flesta av oss använde den världsberömda, mycket älskade skaldjursdieten. Man ser mat och äter den.

Allvarligt men efter några år började det gryningen på mig hur viktig kost var när träning för en händelse som fysiskt krävande som Ironman. Jag tror att jag ärligt kan säga att jag tog något bra ur varje diet jag någonsin försökt. Nästan.

För några år sedan försökte jag en diet i 4 månader som behöll allt du behövde var mycket protein och inte mycket carbo. Mot mitt bättre omdöme men bara för att se vad som skulle hända, jag gav det på försök.

Efter 4 månader på denna diet gick jag in i en 10km-tävling och strax efter att pistolen gick av (Åh, ca 5-6 sekunder)visste jag att jag var i trubbel. Jag hade noll energi och över 100-- 10km tävlingar jag har gått in under åren detta var min värsta tid(överlägset).

Jag tror att jag med stor säkerhet kan säga att en uthållighetsutövare aldrig ska gå på en högprotein, hög fetthalt, låg carb diet! Det kan fungera för ett segment av befolkningen, men är verkligen inte avsedd för alla.

Från all läsning Jag har gjort, och alla dieter jag har provat är jag 100% säker på att kolhydrater är nyckeln till den perfekta Ironman Triathlon-kosten. Jag pratar inte om enkla kolhydrater här. Försök verkligen undvika socker...håll dig borta från kakorna och kakorna, glassen och chokladen. För året eller så ägnar du dig åt att utföra din Ironman-dröm, fokusera på din kost. Tro mig, det kommer att bli så mycket roligare att skämma bort när det är över.

Om något, gick jag överbord på kolhydratskalan. Det var en stor del av min diet. Det är inte för alla. Se bara till att i procent att dina kolhydrater är alltid högre än ditt protein och fettintag. Försök och håll ditt protein och fett på ungefär samma procentsatser. Några av de bästa kolhydratkällorna är pasta, brunt ris, fullkornsbröd, ganska bra alla grönsaker och en kontrollerad mängd frukt eftersom de har mycket socker. Jag fann att jag gjorde ett stort misstag. Jag använde alltid vit pasta och åt massor av potatis eftersom jag visste att de var en av de renaste formerna av kolhydrater. Mycket till min förvåning för några år sedan sa min läkare att mitt dåliga kolesterol var för högt. Efter att ha pratat om min kost minskade vi det till för många högglykemiska kolhydrater. Den vita pastan jag åt varje dag och alla potatis. Så nu använder jag alltid helvetespasta och jag skär ut potatis och ersätter med sötpotatis. Problemet löst.

För protein har du flera föredragna val. Äggvita är grymma. Ge äggulorna till din granne som är på den andra kosten. Eller har scambled ägg med 3 äggvitor och ett helt ägg. Begränsa dig till 3 eller 4 hela ägg per vecka. Från mjölkgången är dina bästa satsningar lågfettkockost, vanlig yoghurt( inte de fruktiga)och skummjölk. Från köttgången (om du äter kött) kyckling och kalkon vitt kött(ja, och ta bort den huden-det är där det mesta av fettet lagras), och en liten mängd magert nötkött kanske en gång, men inte mer än två gånger i veckan. Fisk är naturligtvis bara ett bra val. Det är inget fel med konserverad tonfisk eller lax. Foget inte om baljväxter, och även sojaprodukter är en häftklammer nu av många Iromantriathletes.

Den feta delen av din kost kommer ofta att hittas i proteinet du äter. Det kommer att finnas fett i keso och kyckling eller kalkon eller nötkött du kan äta. Det kommer att finnas fett i 3 eller 4 hela ägg du äter varje vecka om du väljer att. Det kommer att finnas en liten mängd fett i skummjölken. Fisk kommer också att ge lite fett, och jag vet att det är dyrt, men lax är fantastisk för protein och fett(Omega olja). Oljan jag föredrog och används i flera år är vigin olivolja. Det var tills jag kom över kokosolja. Nu använder jag båda. Ett billigare alternativ är canolaolja. Prova att ha vinega olivolja och kokosolja kastade i din sallad och toppa den med keso. Ett bra exempel på komplexa kolhydrater, bra fett och protein.

Några anteckningar: kryddor(ketchup, senap, mayonaise, salladsdressingar etc)bör användas sparsamt. Cheddarost är bra, men försök att hålla sig till 6-8 uns per vecka. Dina bästa ostar är hårda ostar. Nummer ett val är parmesean(riven)för din pasta. Använd inte sylt..för mycket socker..Jag gillar verkligen jordnötssmör och det är o. k. i kontrollerade mängder om du köper den äkta varan som har en halv tum olja på toppen och är en smärta att blanda(men hej! det betyder att det är den rätta). Använd inte jordnötssmör som har florsocker Blandat i det och ingen olja på toppen. De lägger till florsocker så att de kan göra det smidigt för dig och du behöver inte blanda det hemma.

När det gäller dina dryckesval, använd skummjölk som jag nämnde ovan. Var inte rädd för aspartam. Det är ett mycket bättre val än socker och låter dig använda sötare i ditt kaffe etc. Så det betyder att du kan dricka diet pop ibland(med aspartam)ett annat riktigt bra val är crystal lite(de använder också aspartam) om du föredrar ett sötare alternativ till vatten(som jag gör). Och den som sa att dricka 6 0r 8 glas vatten om dagen, måste skämta. Jag skulle behöva sätta på så mycket vatten varje dag.

Jag har upptäckt att det du äter verkligen går långt för att bestämma hur törstig du är och hur mycket vatten du dricker. Jag tror att om du äter en extraordinär mängd kolhydrater som jag gör, behöver du mindre vatten. Glöm inte, färska grönsaker till exempel är upp runt 75-80% vatten. Och jag har en stor sallad varje dag. Öl eller vin är o. k. i extrem måttlighet. Kanske tre drinkar i veckan och dricker lätt öl. Att bli full är inte en bra idé när du är på en Ironman Triathlon träningsdiet. Det orsakar uttorkning och kommer ganska väl att förstöra din nästa dag träning.

Några viktiga anteckningar: missförstå mig inte. När du är ute på långa åkattraktioner och kör 2 timmar varaktighet och mer, vara mycket säker på att du har massor av vatten eller någon typ av vätskeersättning. Gå inte nötter på dricksvatten medan du tränar dock. Mer och mer information kommer ut om idrottare som tar för mycket vatten och spolar ut för många näringsämnen och orsakar fysiska problem som ett resultat.(hyponatremi)

Också: så långt som det belopp du äter.
Du tränar för en Ironman Triathlon. När jag nämner diet, pratar jag inte de mängder du äter. Jag pratar om maten du väljer att äta. Lita på mig. En dag om du går för en träning simma följt noga av en 50 eller 60 mil cykeltur, du kommer att vara hungrig. Oroa dig inte för hur mycket du äter. När du verkligen tränar kommer din kropp att berätta hur mycket du behöver äta. Jag gillar att kalla det min " appestat."

Jag har "aldrig" mätt eller orolig för hur mycket jag äter när jag tränar. Jag är 145-150 pounds och äta massor!! Jag vet att alla har en annan metabolism, men precis samma, du kommer att veta jäkligt bra när du har haft en hård träningsdag. Ät därefter.

I många sporter, inte bara triathlon, kommer idrottare att träna religiöst i månader och inte inse sin fulla potential på grund av en olämplig diet.

Låt inte det här hända dig.

Post a Comment for "Ironman Triathlon - Kom Diet Idéer"